Понеделник, 08 Фев 2021
    

Все повече погледи се обръщат към крайградските къщи

  16.08.2020 18:09  
Все повече погледи се обръщат към крайградските къщи

Дона МИТЕВА

Страхът от втора вълна на корона вируса накара мнозина да погледнат с други очи на имотите извън големия град и тесните апартаменти. Къщата  с двор става все по-привлекателно място за живеене, особено ако се наложи нова изолация и карантина.

Обявите за  къщи около Бургас са в широк спектър, както в ценово отношение, така и като локация. Примамливи оферти има за затворени комплекси – луксозен тип около Поморие и в Сарафово. Предлага се също  атрактивен имот в Отманли, на  два километра от рибарското селище „Ченгене скеле“.  Не липсват и обяви за продажби на  къщи в квартали като „Банево“, „Ветрен“ или „Рудник“.

Любопитно звучи обявата за едноетажна дървета вила/постройка, намираща се в близост до парка в Банево. С дворно място от 670 квадратни метра. Цената, която продавачът иска е 34 999 евро. Обзаведена двуетажна къща отново в Банево  с разгъната площ 123 квадратни метра и 260 квадратни метра двор се предлага на цена от 79 000 евро. В  Рудник двуетажна къща от 181 квадратни метра и близо половин декар двор се продава за 75 000 евро.

Това са само малка част от актуалните в момента обяви.

Част от младите семейства бургазлии с деца, които имат стабилни доходи, насочват търсенията си за жилища не само към луксозните квартали на града, а и към периферията. Други пък преоткриват по нов начин семейните къщи на своите родители, които преди пандемията са смятали за ненужно бреме да се поддържат. Сега  им правят ремонти и подчертават, че намеренията им са да останат в тях поне до началото на учебната година, когато се надяват, че децата им ще посещават присъствено училище.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Димо Колибаров - художник, директор на филиала на НХА: Разказвам истории, които са валидни за всеки един от нас
  09.11.2020 11:28      

  Едно от най-известните български имена в областта на графиката Димо Ко