Четвъртък, 22 Oct 2020
    

Все повече погледи се обръщат към крайградските къщи

  16.08.2020 18:09  
Все повече погледи се обръщат към крайградските къщи

Дона МИТЕВА

Страхът от втора вълна на корона вируса накара мнозина да погледнат с други очи на имотите извън големия град и тесните апартаменти. Къщата  с двор става все по-привлекателно място за живеене, особено ако се наложи нова изолация и карантина.

Обявите за  къщи около Бургас са в широк спектър, както в ценово отношение, така и като локация. Примамливи оферти има за затворени комплекси – луксозен тип около Поморие и в Сарафово. Предлага се също  атрактивен имот в Отманли, на  два километра от рибарското селище „Ченгене скеле“.  Не липсват и обяви за продажби на  къщи в квартали като „Банево“, „Ветрен“ или „Рудник“.

Любопитно звучи обявата за едноетажна дървета вила/постройка, намираща се в близост до парка в Банево. С дворно място от 670 квадратни метра. Цената, която продавачът иска е 34 999 евро. Обзаведена двуетажна къща отново в Банево  с разгъната площ 123 квадратни метра и 260 квадратни метра двор се предлага на цена от 79 000 евро. В  Рудник двуетажна къща от 181 квадратни метра и близо половин декар двор се продава за 75 000 евро.

Това са само малка част от актуалните в момента обяви.

Част от младите семейства бургазлии с деца, които имат стабилни доходи, насочват търсенията си за жилища не само към луксозните квартали на града, а и към периферията. Други пък преоткриват по нов начин семейните къщи на своите родители, които преди пандемията са смятали за ненужно бреме да се поддържат. Сега  им правят ремонти и подчертават, че намеренията им са да останат в тях поне до началото на учебната година, когато се надяват, че децата им ще посещават присъствено училище.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата