Петък, 29 Яну 2021
    
Бургас Култура

Показват новореставрирани икони в Историческия музей

  14.08.2020 13:00  
Показват  новореставрирани икони в Историческия музей

      Регионален исторически музей -Бургас ще представи за първи път две новореставрирани икони от своята колекция – св. Богородица и св. Пантелеймон.  Това ще се случи на Богородица – 15 август от 10.30 часа в Историческата експозиция на ул. „Лермонтов” 31 в Бургас.

      Посетителите ще имат възможност и да научат повече за иконографските специфики на представените религиозни творби, а също така и за необикновения труд на зографа и реставратора. Ще се запознаят и с изпълнения с превратности път на „светите образи“ от храма до витрината на музея.

Двете икони са подредени в Иконната зала на Историческия музей на ул. Лермонтов 31. Културните ценности са възстановени със средства от дарителска кампания, организирана от Бургаския музей.

      На 15.08.2020 г., експозициите на РИМ - Бургас ще приемат безплатно всички именници, при представяне на документ за самоличност.

      Археологическата, Етнографската и Природонаучната експозиции на Регионален исторически музей - Бургас могат да бъдат посещавани всеки ден от 10.00 до 19.00 часа. Историческата експозиция приема посетители от вторник до събота включително от 9.00 до 17.00 часа. Цените на входните билети са: за възрастни - 5 лв., ученици, студенти и пенсионери - 2 лв., деца до 7 г. – безплатно посещение.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил