Сряда, 27 Яну 2021
    
Созопол

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Созопол

  10.08.2020 14:58  
Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Созопол

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев проведе среща с вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. На нея са се обсъдили актуални въпроси за развитието на морския град. Като представител на президентската институция Йотова се интересува от туристическия сезон в настоящата трудна година и ефектът, който коронавирусът предизвиква върху бизнеса в общината.

В разговора бе засегната и темата за културната програма на града. Илияна Йотова е патрон на ежегодно провеждания в Созопол Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“, в който участват деца и младежи от цял свят, както и представители на българските общности в чужбина. За съжаление, поради епидемичната обстановка през настоящата година, фестивалът бе отменен от организаторите.

Акцентира се и върху факта, че общинска администрация, заедно с общински съвет и с ценната помощ на жителите, работят в синхрон за по-доброто бъдеще на Созопол.

Илияна Йотова бе изключително трогната от книгата - колекция на Лувър и Български музеи „По стъпките на археолозите. Аполония Понтийска“, която кметът и подари, а за финал на срещата вицепрезидентът отправи своето послание в почетната книга на Общината.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил