Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Култура

Мишо Билалов, Рачков, Фицата и прекрасни дами наелектризираха бургазлии (СНИМКИ)

  06.08.2020 21:10  
Мишо Билалов, Рачков, Фицата и прекрасни дами наелектризираха бургазлии (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Съзвездие от родни актьори тази вечер вдигнаха градуса на присъстващите на Морска гара. Снимките на филма „Голата истина за група „Жигули“, който ще се снима в Бургас започнаха тази вечер с живо изпълнение на групата. В нея участват Михаил Билалов, Димитър Рачков, Филип Аврамов, Герасим Георгиев - Геро, Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля.

След нетърпеливото очакване от малко повече от час, актьорите излязоха на сцената, където шест пъти изсвириха едно и също парче. Да, може да звучи странно, но режисьорът Виктор Божинов обясни, че това е филм и целта е с две камери да се заснеме всичко случващо се на сцената и пред нея. Присъстващите бургазлии на рок концерта пък ще имат възможност да се видят във филма, когато излезе на екран. След шестте дубъла, групата изсвири и три авторски парчета – нечувани досега.

Част от сцените в „Голата истина за група „Жигули” ще се разиграят на известни места в Бургас, като Морската градина, терасата при Казиното, обновения булевард „Богориди”, плажната ивица и местността Отманли.

Сюжетът на филма представя ведра история за мечтите на едно поколение и тяхната трансформация във времето. Посланието на филма е, че именно мечтите не трябва да се променят и всеки трябва да се бори за тях. Действието се развива на фона на музика, която прави филма увлекателен и забавен.

Заснемането на продукцията се осъществява с подкрепата на Община Бургас, която осигурява средства за нейната реализация. По този начин забележителностите на морския град ще бъдат популяризирани сред широка публика.

Снимките на филма ще продължат до края на август, а премиерата се очаква да бъде през 2021 година. Продукцията ще се разпространява по BTV Studios.   

 

* „Голата истина за група Жигули” разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. В настоящия момент членовете ѝ са изпокарани помежду си до смърт, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност. Един ден всичко това се променя. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе „Жигули” отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна,  като това води до множество комични обрати.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил