Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Любопитно

Шеф Севда Димитрова представи гурме рецепти с натурална сол от Атанасовското езеро

  06.08.2020 20:22  
Шеф Севда Димитрова представи гурме рецепти с натурална сол от Атанасовското езеро

Интересни гурме рецепти с натурална сол от защитената територия на Атанасовското езеро представи шеф Севда Димитрова. Победителката в предаването Мастършеф участва във фестивала Street Food 2020, който се проведе на Морска гара в Бургас. Тя приготви кулинарната демонстрация брауни със солен карамел; филе от фагри, картофена еспума с ванилия, глазирани зеленчуци, морска пяна; бърза туршия от червен лук; туршия от тиквички и краставици, както и сьомга гравлакс. Накрая ястията бързо бяха изядени от посетителите на кулинарното събитие, което бе повече от ясен знак, че приготвеното от шеф Димитрова бе меко казано вкусно.

"Целият труд, който се полага за опазването на защитените територии в България, има смисъл. Радвам се, че мога да участвам в подобни инициативи. Призовавам хората да се поинтересуват малко повече какви са характеристиките на солта и колко много минерали и витамини има в нея. Да не я използват само за подправяне на салати", каза още тя.

Кулинарната демонстрация на фестивала е част от кампанията на фондация Биоразнообразие  "Щипка сол с кауза", която екипът на LIFE проект Лагуната на живота / The Lagoon of Life стартира, за да демонстрира различни продукти и услуги от Атанасовско езеро, които освен, че са с добавена стойност, помагат за опазването на тази значима природна територия.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил