Вторник, 29 Сеп 2020
    
Бургас Общество

Емил Димитров: Не се занимавайте с лъжи, че у нас се горят опасни отпадъци

  06.08.2020 20:22  
Емил Димитров: Не се занимавайте с лъжи, че у нас се горят опасни отпадъци

"У нас не се горят радиоактивни отпадъци". Това заяви по време на брифинг министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Той даде даде изявление в Бургас по повод информация за внос на отпадъци във Варна от Англия. 

У нас може да се горят 50 % наши и 50 % чужди отпадъци, коментира той. 

„Не се занимавайте с лъжи, че тук се горят опасни отпадъци. Колкото е било прашно и преди, толкова и сега. Следим всички кораби и товари. Законът е изцяло изпълнен. Ако някои реши, че не може да се внася от Англия, да провери пак”, каза още Димитров.

Той коментира и палмовите топчета, които изплуваха на част от плажовете у нас. „Едно от решенията е да спрем цялото корабоплаване по Черно море. Може ли това да стане? Не вярвам някой да го е направил нарочно”, поясни министърът на околната среда.

На брифинга стана ясно, че са взети проби от мазните петна и те ще бъдат изследвани, за да стане ясно дали са вредни за човешкото здраве. 

„Плашим населението, без да има нужда. През годините е имало 1 случай на опасни отпадъци. Съответно бяха взети мерки. Всички става с нотификации. Тези нотификации бяха причина от тук контейнери да се върнат в Италия”, каза още  Димитров. 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Добринка Николова: Меден рудник има всички дадености, за да бъде отделен град
  28.09.2020 16:58      

През тази година най-големият бургаски комплекс „Меден рудник” отбелязва своята с