Кулинарна работилница ще представи различните лица и вкусове на солта на 7 август, от 18 часа, в рамките на Local Fest в Бургас. Ателието е част от дейностите на пан-европейската инициатива „Твоята храна“ за намаляване на хранителните отпадъци от домакинствата. Участието е безплатно, но с предварително записване.
Кулинарната работилница ще покаже добре познати, но и неочаквани приложения на солта в кухнята. Водеща на работилницата е Елина от Кулинарен клуб АМКО, чиято страст е да комбинира солта в необичайни рецепти, които носят наслада за небцето и използват храната пълноценно. В ателието с нейна помощ участниците ще приготвят:
* солен карамел;
* божествени фурми с ядки, шоколад и солни кристали;
* сух домашен зеленчуков бульон;
* чеснова паста;
* босилеково песто;
* бърза туршия със сезонни зеленчуци.
Работилницата ще покаже как може да се готви, без да бъде похабен и грам продукт. „Възможно е: пестите пари, енергия и нека не забравяме: опазвате природата. Най-често се изхвърлят хранителни продукти поради неумело съхраняване“, казват организаторите.