Четвъртък, 01 Oct 2020
    
Несебър

Несебърски таланти спечелиха отличия на международен конкурс

  05.08.2020 13:17  
Несебърски таланти спечелиха отличия на международен конкурс

Възпитаниците на ОДК - Несебър Паола Йорданова и Дамян Каравасилев, с ръководител Димитър Йорданов, се включиха в VIII Национален младежки конкурс с международно участие "Петнадесет лалета", Хисаря. Журито бе председателствано от Мими Иванова, a негови членове бяха Аделина Колева и д-р Тихомир Радев.

Малките представители на Несебър се явиха в неприсъствената част на конкурса, като се изявиха както индивидуално, така и в дует.

Със соловото си изпълнение Паола Йорданова завоюва 1-во място с песента на Маргарита Хранова „Далечна песен“.

Дамян Каравасилев изпълни песента на Васил Найденов „Междучасие“, с която спечели поощрителна награда.

Като дует двамата изпълниха песента на Богдана Карадочева и Емил Димитров „Има любов“. Тяхното изпълнение бе високо оценено и журито ги класира на 2-ро място.

Прекрасното представяне на несебърските деца ги класира в присъствената част на конкурса и като индивидуални участници, и като дует.

На 14-15 август 2020 година даровитите надежди на Общински детски комплекс – Несебър ще се явят на присъствения етап на конкурса „Петнадесет лалета“ в Хисар


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Георги Лозанов: Не се учим от миналото, но се отъждествяваме с него
  30.09.2020 10:26      

Журналистиката и документалистиката донякъде си приличат, документалното кино се занимава основно със собствената си завършеност, цялост, а журналистическият текст е прагматичен текст