Сряда, 27 Яну 2021
    
Малко Търново

Без Черногоровския панаир заради Covid 19

  03.08.2020 11:40  
Без Черногоровския панаир заради Covid 19

Тържеството на Петрова нива е единственото събитие за август в Община Малко Търново.

Август е - месецът, в който културния календар на община Малко Търново ежегодно беше най-наситения на събития месец от годината, написа в социалната мрежа кметът Илиян Янчев. И призна: „Много трудно ми беше да взема решение как точно да се случат нещата тази година, когато мненията и мерките по повод covid 19 са толкова противоречиви и променливи от няколко месеца насам“.

След много обсъждания и разговори в администрацията са решили, че е по-разумно да се избегнат всички възможни струпвания на много хора на територията на общината. Това изцяло променя планираните предварително мероприятия и отменя ангажиментите по тяхното организиране.

„Важно за мен е да не съществува риск за местните хора, предизвикан от организация, за която отговорност нося аз и хората от екипа ми. Може би ще има хора, които няма да разберат тази моя предпазливост, но много искам да избегнем всяка една възможност да бъде установен случай на коронавирус в Странджа“, подчертава кметът.

Единственото събитие, което ще се проведе през август, подготвено и организирано от Община Малко Търново, ще бъде поклонението по повод 117 години от Илинденско – Преображенското въстание в местността Петрова нива на 19 август,  защото там е по-лесно спазването на противоепидемичните мерки. Отпадат обаче и вечерните мероприятия на този ден. В рамките на един час, от 13.30 часа, ще бъде проведена заупокойна молитва в памет на загиналите преображенци в храм – костница „Света Петка“, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на мемориала.

„Всичко останало, което мислехме, че ще можем да осъществим, няма да се състои. Искрено съжалявам за традиционните летни културни празници, за Черногоровския панаир, който възстановихме миналата година, за съборите по селата“, написа още Янчев, подчертавайки, че грижата за здравето продължава да стои на първо място.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил