Сряда, 27 Яну 2021
    
Спорт

Клубове напускат стадион „Черноморец“ заради искане на наем

  02.08.2020 18:19  
Клубове напускат стадион „Черноморец“ заради искане на наем

Михаил КОЛЕВ

 

Спортни клубове обмислят да напуснат базата на стадион „Черноморец“ заради искане на наем, научи вестник „Черноморски фар“. По наша информация синдик, близък до Митко Събев, съсобственик на имота в квартал „Акациите“, е дошъл наскоро на спортното съоръжение и разговарял с ползвателите на залите и помещенията там. Към момента там тренират борците от „Бургас“, щангистите и боксьорите от „Черноморец“, а работилницата се ползва от клуба по автомобилизъм „Вромос“.

Пред медията ни основателят и треньорът по борба в „Бургас“ Николай Дачев категорично заяви, че няма намерение да плаща никакъв наем, а по-скоро би се преместил на друго място, където да се провеждат тренировките на неговия отбор.

„Категорично няма да плащам наем. Изцяло поддържам залата вече години наред. Тези, които ни искат пари – нека да ни създадат някакви нормални условия и тогава да искат нещо насреща. Как ще плащам наем за нещо, за което аз полагам сам грижи, а собствениците не, те не са дали и един лев“, каза още Дачев.

По негови думи целият наличен инвентар за провеждането на тренировките на борците е осигурен от самия него. Няма дори и чистачка, която да поддържа помещението. Освен това през зимата условията са още по-тежки, тъй като няма ток и е изключително студено в залата.

„На улицата ако трябва ще тренираме, но няма да дам пари“, непреклонен е Николай Дачев.

Вече 14 години клубът по автомобилизъм „Вромос“ ползва работилница на стадион „Черноморец“. Основателят на клуба Радко Петров потвърди, че са водени разговори със синдик Пенева, които той определи като „много културни“.

„Все още нищо не мога да коментирам по тази тема. Сумата, относно искания наем, също не е коментирана между мен и синдика. Държа да подчертая, че никой не ни е оказвал натиск, нито пък ни гони. Доволен съм от отношението, хората заявиха, че ще се съобразят с нашите искания“, добави Петров.

Относно това склонни ли са от „Вромос“ да напуснат работилницата, или да останат там, плащайки определена сума, Радко Петров заяви, че всичко зависи от това какъв наем ще бъде фиксиран като крайна цена.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил