Сряда, 27 Яну 2021
    
Руен

Жители на община Руен в готовност за протест, ако ремонтът на пътя Айтос-Провадия се забави

  02.08.2020 14:58  
Жители на община Руен в готовност за протест, ако ремонтът на пътя Айтос-Провадия се забави

Михаил КОЛЕВ

 

Жители на населени места в община Руен са в готовност за протест, ако ремонтът на пътя Айтос-Провадия се забави. Намеренията на местните са ако в понеделник не бъдат започнати дейностите, то те да блокират пътя, като денят за това ще бъде уточенен допълнително. Състоянието на прохода е в лошо състояние и от години темата с ремонта му е една от най-наболелите сред хората в Руенско.

Първата копка на пътя, който свърза областите Бургас и Варна, както и пътуващите от Варна с магистрала „Тракия”, бе направена в петък в село Дъскотна. Ремонтът ще обхване 33 км от прохода (от разклона за село Ябълчево до село Аспарухово, Варненско). Откакто е изграден този пътен участък – преди около 30 години, до момента не му е правен ремонт. Надеждите на хората в района, както и на кмета на община Руен са строително-монтажните дейности да започнат утре, а не да се проточат във времето.

„Ще наблюдаваме този процес и ако има забавяне в стартирането му то местните са готови за стачни действия. Всички ние тук се надяваме най-накрая да имаме модерен и европейски път. От близко 10 години усилено настояваме да му се направи ремонт. Писал съм близо 50 писма през години до институциите по този проблем. Само за около 3 години народният представител Севим Али е отправял въпроса до двама министри от трибуната на народното събрание. Преди него това направиха и други двама наши депутати. Вътрешно съм развълнуван, че бе направена историческата първа копка за започването на ремонта, но желанието ми е в понеделник да се стартират и дейностите”, каза още Осман.

От АПИ гарантираха, че със сигурност утре ще бъде дадено началото на ремонта, като има голяма вероятност той да приключи и по-рано от поставения краен срок, който е през април 2021 година.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил