Сряда, 23 Сеп 2020
    
Крими

Полицейска акция показа: Фрапантно пияни шофьори в Сънито

  29.07.2020 15:04  
Полицейска акция показа: Фрапантно пияни шофьори в Сънито

Общо 9 са констатираните случаи за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила, отчетени в резултат на значителното полицейско присъствие на територията на Бургаска област за дните 24, 25 и 26 юли. Образувани са девет бързи производства, като най-фрапиращите данни са отчетени на територията на курортен комплекс Слънчев бряг – 2,68 и 2,82 промила.

За същия период от време са установени и два случая, при които водачи шофирали след употреба на наркотици / единият в Царево, а вторият – в Приморско/. Образувани са две бързи производства.

Основните сили на сектор „Пътна полиция” са насочени към подпомагане на автомобилния поток, разпределен в две главни артерии – на север от Бургас / в посока Слънчев бряг/ и на юг към Созопол - Царево – Ахтопол. При необходимост се пренасочват и патрули в Бургас – град / вход и изход/, с цел облекчаване на задръстванията и възможните тапи, образувани вследствие на големия автомобилен трафик.

ОДМВР – Бургас ще продължи да подпомага интензивното пътно движение главно от туристи и гости на Южното Черноморие във времето от петък следобед до неделя следобед, когато трафика е на излизането от Бургас в посока автомагистрала „Тракия”.