Вторник, 29 Сеп 2020
    
Бургас Общество

Решено! Английската гимназия отива в сградата на СУ“Добри Чинтулов“

  28.07.2020 11:20  
Решено! Английската гимназия отива в сградата на СУ“Добри Чинтулов“

С 43 гласа „За“ общинските съветници днес решиха преместването  Английска езикова гимназия в сградата на СУ“Добри Чинтулов“ .  Така ще бъде решен проблема на четири бургаски училища. Учениците от СУ “Добри Чинтулов“ ще учат в сградата на СУ“ Йордан Йовков“, двете училища ще бъдат самостоятелни, като ще ползват отделни входове. Музикалните паралелки ще ползват и сградата на хор“Трепетлика“. Немска езикова гимназия остава в настоящата си сграда която самостоятелно ще ползва.

В залата бяха изслушани педагози от НЕГ и АЕГ, които припомниха сагата със сградния фонд на двете училища и пренаселеността им, както и невъзможността образователният процес да се развива нормално.
Голяма част от съветниците се изказаха в подкрепа на решението като си спомниха и моменти от училищната си скамейка, повечето от тях свързани със сантименти в гимназиите, които са завършили.

Тази докладна записка е знакова, защото образованието е приоритет в община Бургас, каза Веселин Пренеров.

Христо Панайотов от БСП поиска да се чуе и мнението на другите две училища- СУ“Добри Чинтулов“ и СУ“Йордан Йовков“. Зам.кметът по образование и здравеопазване Йорданка Ананиева обясни, че има тяхна подкрепа, която е заявена в специално писмо.

Според администрацията са налице и средствата с които да бъде извършен ремонта на училищата.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Добринка Николова: Меден рудник има всички дадености, за да бъде отделен град
  28.09.2020 16:58      

През тази година най-големият бургаски комплекс „Меден рудник” отбелязва своята с