Петък, 12 Фев 2021
    
Бургас Общество

Днес се решава за преместването на Английската

  28.07.2020 10:23  
Днес се решава за преместването на Английската

Дона МИТЕВА

Като точка първа от днешната сесия на Общинския съвет в Бургас бе пренаредена докладната записка, с която се предлага за новата учебна година СУ „Добри Чинтулов“ да се премести в сградата на СУ „Йордан Йовков“, а Английската езикова гимназия да заеме тяхната сграда.

Проблемът с намиране на отделна сграда на езиковото училище, което над тридесет години дели  пространство с Немската гимназия не е от вчера.

Преди три години учителските синдикати бяха посредници между родители, учители и директори на четирите бургаски училища, но не можа да се стигне до вариант, който да е приемлив за всички. Личните състави на двете училища в квартал “Изгрев“ посрещнаха на нож предложенията, стигна се и до бурни дебати на открито, в които преобладаваха виковете на родителите.

Две агитки в подкрепа и против преместването на училището се бяха събрали пред зала „Бойчо Брънзов“ и посрещнаха съветнинците.

В залата бяха допуснати да се изкажат директорката на НЕГ - Надежда Иванова-Радева и Румяна Костова от АЕГ, които защитиха като разумно предложението на общината и изтъкнаха редица доводи в негова подкрепа.

Преди началото на сесията протестиращите от „Добри Чинтулов“ не изслушаха зам.кмета Йорданка Ананиева.

Само преди няколко дни тя се срещна с тях по тяхно искане и разясни доводите на Общината да внесе въпросната докладна, като основно подчерта, че и двете училища в „Изгрев“ не използват пълноценно капацитета на сградния фонд, с който разполагат.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Радка Жекова, Сдружение „Диабетни грижи”: За диабета няма почивен ден
  14.11.2020 10:31      

Да помагаш на другите е добре, но да ги научиш сами да си помагат, е още по-добре