Вторник, 27 Oct 2020
    
Созопол

Кметът на Созопол се закани да премахва огради и постройки, които пречат на достъпа до морето

  24.07.2020 09:53  
  Кметът на Созопол се закани да премахва огради и постройки, които пречат на достъпа до морето

Трябва да се премахнат постройките и оградите, които ограничават достъпа до морето в местността Буджака. Това каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев пред bTV.

Масивни огради и постройки ограничават достъпа до крайбрежието, от прокуратурата разпространиха конкретна снимка с пътека, която осигурява труден достъп до мястото.

„Много достъпи до морето са запушени, ще направим обследване, на всички достъпи. Ако са леки постройки, които не изискват тежка техника, ще ги премахнем до 30 септември, когато изтича срокът за забрана за строителство, ако е по-масивно, ще изчакаме 30 септември и ще предприемем действия след това“, каза кметът.

Оказа се, че да се строи върху скалите е законно, а местните жители излязоха на протест. Те сподели, че дори е имало сигнали за запушени пещери и че не могат да стигнат нито до нос Колокита, нито до Райския залив.

Според тях също така има и някои охранителни фирми, които го гонят и вероятно, по думите им, превишават правомощията си.

Екип на bTV се разходи по скалите и видя дори табели „Частен имот“ и „Няма изход“. Има и две нови постройки, а проблемът съществува от 2007 г., разказаха протестиращите.

 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения