Петък, 29 Яну 2021
    
Бургас

УМБАЛ Бургас се сдоби с още един респиратор, свързват реанимационни легла в обща система за наблюдение

  23.07.2020 14:21  
УМБАЛ Бургас се сдоби с още един респиратор, свързват реанимационни легла в обща система за наблюдение

Още един респиратор пристигна в УМБАЛ Бургас. Той е дарение от Централна кооперативна банка и ще бъде пуснат в експлоатация, след като се доокомплектова. Всички реанимационни легла в Отделението по реанимация и интензивно лечение и изнесения сектор за интензивно лечение на COVID-19 в Инфекциозно отделение вече са оборудвани с такава апаратура. На разположение на лекарите са и няколко мобилни респиратора, също предоставени от дарители.

С кампания в „Хелп карма“ бе закупена информационна система, която ще свърже мониторите на всички интензивни легла в реанимацията към единен пункт за наблюдение. Такъв сега има само за две от реанимационните зали. В момента системата се изгражда и за останалите четири зали. Така персоналът на отделението ще може да наблюдава на едно място показателите на всички свои пациенти, което спестява време и позволява по-бърза и добра реакция при критични ситуации.

Звената, които имат най-чест досег с COVID-пациенти, както и други отделения на УМБАЛ Бургас призовават дарителите, които имат желание да помогнат на болницата, първо да се свържат с тях и да се информират за текущите нужди. Така ще се избегне дублиране на апаратура и такава, която не може да бъде използвана поради несъвместимост на накрайници, нужда от доокомплектоване и пр.  Единственото, което е нужно за всички звена и може да бъде доставяно без предварително проучване, са еднократните лични предпазни средства – хирургични маски, ръкавици, престилки.

Дарителската сметка на УМБАЛ Бургас, по която могат да се превеждат дарения във връзка с епидемията от COVID-19 - за лични предпазни средства и консумативи e:

Търговска банка Д

IBAN: BG04DEMI92405000254262

Титуляр: УМБАЛ Бургас


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил