Петък, 02 Oct 2020
    
Бургас

През 2021: Районът около „Приморец“ ще е „зелена зона“ за лятото

  21.07.2020 11:20  
През 2021: Районът около „Приморец“ ще е „зелена зона“ за лятото

Георги РУСИНОВ

 

От следващата година, за през лятото, районът около хотел „Приморец“ ще е „зелена зона“. Това обясни шефът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев по време на заседанието на комисията по икономика и инвестиционни политики към Общински съвет – Бургас. До 30 април ще е в сила „синята зона“, а от 1 май до 30 септември ще става „зелена“. Повод за становището му бе докладната на Живко Табаков от ДБГ, който поиска промени в платените зони.

В момента този район там е „синя зона“, което означава, че през уикенда паркиращите там не заплащат такса, за разлика от „зелената зона“, която работи 24/7 през лятото. Според Табаков това създава неконкурентна среда за бизнесите на двата плажа в обхвата на "зелената зона".

В докладната той твърди, че ДБГ винаги са смятали, че въвеждането на „зелена зона“ се отразява отрицателно на малкия и среден бизнес, както и на уикенд туризма. Пред комисията обаче Рунчев обясни, че е направен анализ спрямо лятото на 2019-а и няма спад при заетостта на паркирането. Напротив – нивата били еднакви с миналото лято. С докладната си Табаков иска отпадането на „зелената зона“ през уикенда.

Рунчев обясни още, че решението за "Приморец" трябва да стане от следващия сезон, тъй като този вече стартира, а освен това има много работа по подготовката за промяната с маркирането и промените на знаците.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Георги Лозанов: Не се учим от миналото, но се отъждествяваме с него
  30.09.2020 10:26      

Журналистиката и документалистиката донякъде си приличат, документалното кино се занимава основно със собствената си завършеност, цялост, а журналистическият текст е прагматичен текст