Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

През 2021: Районът около „Приморец“ ще е „зелена зона“ за лятото

  21.07.2020 11:20  
През 2021: Районът около „Приморец“ ще е „зелена зона“ за лятото

Георги РУСИНОВ

 

От следващата година, за през лятото, районът около хотел „Приморец“ ще е „зелена зона“. Това обясни шефът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев по време на заседанието на комисията по икономика и инвестиционни политики към Общински съвет – Бургас. До 30 април ще е в сила „синята зона“, а от 1 май до 30 септември ще става „зелена“. Повод за становището му бе докладната на Живко Табаков от ДБГ, който поиска промени в платените зони.

В момента този район там е „синя зона“, което означава, че през уикенда паркиращите там не заплащат такса, за разлика от „зелената зона“, която работи 24/7 през лятото. Според Табаков това създава неконкурентна среда за бизнесите на двата плажа в обхвата на "зелената зона".

В докладната той твърди, че ДБГ винаги са смятали, че въвеждането на „зелена зона“ се отразява отрицателно на малкия и среден бизнес, както и на уикенд туризма. Пред комисията обаче Рунчев обясни, че е направен анализ спрямо лятото на 2019-а и няма спад при заетостта на паркирането. Напротив – нивата били еднакви с миналото лято. С докладната си Табаков иска отпадането на „зелената зона“ през уикенда.

Рунчев обясни още, че решението за "Приморец" трябва да стане от следващия сезон, тъй като този вече стартира, а освен това има много работа по подготовката за промяната с маркирането и промените на знаците.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил