Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

Софиянци с имоти в Бургас продължават да искат временни стикери за паркиране

  21.07.2020 10:35  
Софиянци с имоти в Бургас продължават да искат временни стикери за паркиране

Георги РУСИНОВ

 

По време на разговора ни с бургаския обществен посредник Тодор Стамболиев за изготвянето на нова наредба, уреждаща персонално паркиране за инвалиди, стана ясно, че жалбите към него по една друга транспортна тема продължават. Още лятото през 2017-а той постави въпроса за паркирането по адрес на хора, които не живеят в града, но имат апартаменти и жилища в Бургас, които попадат в платените зони.

„Голяма част от тях като са си купували апартаментите не са били в платена зона, но с постоянното им разширяване доста от тях попаднаха в обхватите им. Хората се оплакват, че нямат как да си платят за паркиране, вместо да плащат всеки ден, всеки час престой в зоната. Искаха още тогава да се промени наредбата за платеното паркиране, така че да дава възможност да си вадят стикери, но не целогодишни като бургазлии, а временни – месец-два“, припомни той.

Със становище тогава обаче предният местен парламент отхвърли предложението за промени на Стамболиев.

„Сега съм поел ангажимент, че ще говоря и с този Общински съвет, защото жалбите от такива хора продължават. Според мен предният Общински съвет не разбра проблема, а той е голям. Особено около Морската градина буквално няма къде да се паркира, освен в платена зона. Паркингите също са доста запълнени“, каза още той.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил