Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

Учени признаха приноса на проф.Маруся Любчева за развитието на образователните технологии

  20.07.2020 12:08  
Учени признаха приноса на проф.Маруся Любчева за развитието на образователните технологии

На рождения си ден проф. Маруся Любчева подчертава, че е родена на хубава, огнена дата – Илинден, знак който дава отпечатък  върху живота й. „За себе си не обичам да говоря. Обичам да общувам с хора, които имат какво да споделят и какво да дадат на околните. Аз също обичам да се раздавам. Който умее да ползва това, което съм дала - е добре.

Много пъти се замислям що за човек съм. Трудно ми е да се определя, а и мисля, че няма смисъл да го правя. Човек е това, което може и иска да направи и да даде на хората. Всичко останало е суета“,  сподели пред  репортер faragency.bg  проф. Любчева в деня на личния си празник.

Проф.Маруся Любчева навръх 71-годишнината си получи признание за развитието на българската наука и образование. Тя е сред известните изследователи, които се занимават с полимерни композитни материали. Показала е и висока компетентност, свързана с образователните процеси и технологии, както и за развитието на образователните технологии.

По своеобразен начин я поздравява проф. Венелин Терзиев, признавайки заслугите й.

„Българите оценяваме своите велики умове далеч след като завършат своя земен път, което е дълбоко погрешно и дори несправедливо. Един от тези ярки примери в съвременната ни българска история е професор Маруся Любчева. Тя е и сред изявените български политици и евродепутат от ПЕС в периода 2007 – 2009 и в периода 2013 – 2014“, споделя проф.Венелин Терзиев.

Проф.Любчева има богата професионална и житейска биография.

„Говорейки за нея трябва да се обърнем към хората, с които е работила, към съзидателното и онова, което е успяла да предаде на своите следовници или на оная мъдрост, която неминуемо е част от нейната същност“, казва още проф.Венелин Терзиев.

„Няма българска и европейска институция, която в последните години да не е ползвала нейната експертиза и мнение по различни въпроси“, споделят колеги на проф.Любчева.

 

 

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил