Петък, 29 Яну 2021
    
Созопол Спорт

Кубрат Пулев и Руси Петров се срещнаха в Созопол

  18.07.2020 20:38  
Кубрат Пулев и Руси Петров се срещнаха в Созопол

Това се случи на празника на града – св. Марина, а повода – удостояването на Руси Петров със званието почетен гражданин на Созопол. Той е родом от с. Крушевец,  световен шампион е по свободна борба, многократен медалист с огромен принос за успешното развитие на школите в региона.

За дългогодишните си постижения и прославяне името на общината по света, той получи плакет и удостоверение за почетен гражданин от кмета Тихомир Янакиев и председателят на общинския съвет Георги Пинелов. Церемонията се състоя в Художествената галерия, а официални гости бяха Владимир Климанов – ген.консул на Русия, Тонко Фотев – почетен консул на Русия и боксьорът Кубрат Пулев, съобщиха от община Созопол.

„Изключително важно е ние като българи да ценим нашите градове, историята, забележителностите”, сподели Кобрата, който е тук в подкрепа на родния туризъм. Днес освен тренировките, които са задължителни в ежедневието му, той държи да посети музеи и църкви в града. Пулев е очарован от богатата история на Созопол и пожела да се запознае по-детайлно с нея в културните обекти. По този повод, като подарък от Янакиев и Пинелов, той получи книги за града, които много го трогнаха и сподели, че един от авторите – Божидар Димитров е бил негов близък приятел.

Минути след церемонията официално бяха открити и три много интересни изложби – картини на созополски творци, абстракции на Благой Атанасов и проектите на Иван Бахчеванов, изработвани за Созопол.

Две от залите на галерията бяха изпълнени с изящни картини на местни художници, голяма част от които уважиха събитието и представиха на гостите своите творения. Созополските картини, както и „Абстракции” ще бъдат изложени там до края на лятото.

Иван Бахчеванов отново потопи всички гости в своите картини, които могат да бъдат разглеждани от четирите си страни. Всяка негова художествена творба преразказва древна история, а действието се развива щом завъртиш картината. Освен тях, той събра на едно място и своите проекти, които създава за обичания Созопол, някои от които отлежават над 20 години.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил