Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Любопитно

Остров Света Анастасия е сигурно място за сватби и кръщенета

  18.07.2020 17:32  
Остров Света Анастасия е сигурно място за сватби и кръщенета

Дона МИТЕВА

Две двойки бургазлии, едната от които от клуб „Приятели на морето“, вече са си казали заветното „Да“ на най-красивото място според тях – остров Света Анастасия. Две бебета също са станали християнчета и са получили тайнството на кръщението на това място. Това коментира Павлин Димитров, управител на острова, като доказателство за това, че островът е предпочитано място не само за разходка и похапване на миди на тенекия, а и за важни моменти от живота.

Въпреки по-сложната обстановка тази година заради наложените ограничения във връзка с пандемията, интересът към Света Анастасия не спада. „Имаме заявки още за четири сватби и около десетина кръщенета, като запитванията продължават. Стараем се да удовлетворим желанията на гостите. Имаме двойки, които искат да се бракосъчетаят при нас не само от Бургас, но и от София. Сватбите са в малко по-широк кръг, като  се спазват всички мерки за сигурност. А кръщенетата са в тесен семеен кръг. Получават се незабравими мигове“, коментира Димитров.

Традиционната културна програма също вече е в ход. За ценителите вече се провеждат концерти, спектакли и оперни представления на откритата сцена, с естествен фон Бургаския залив.

Отсега управата на острова се готви и за неговия празник. Тази година той ще бъде в рамките на цели четири дни от 13 до 16 август.

 По-различното от предходни години е базарът за български стоки, билки и произведени от тях продукти. Разбира се, в три поредни дни ще има и концерти, както и още много изненади.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил