Четвъртък, 01 Oct 2020
    
Бургас Любопитно

Остров Света Анастасия е сигурно място за сватби и кръщенета

  18.07.2020 17:32  
Остров Света Анастасия е сигурно място за сватби и кръщенета

Дона МИТЕВА

Две двойки бургазлии, едната от които от клуб „Приятели на морето“, вече са си казали заветното „Да“ на най-красивото място според тях – остров Света Анастасия. Две бебета също са станали християнчета и са получили тайнството на кръщението на това място. Това коментира Павлин Димитров, управител на острова, като доказателство за това, че островът е предпочитано място не само за разходка и похапване на миди на тенекия, а и за важни моменти от живота.

Въпреки по-сложната обстановка тази година заради наложените ограничения във връзка с пандемията, интересът към Света Анастасия не спада. „Имаме заявки още за четири сватби и около десетина кръщенета, като запитванията продължават. Стараем се да удовлетворим желанията на гостите. Имаме двойки, които искат да се бракосъчетаят при нас не само от Бургас, но и от София. Сватбите са в малко по-широк кръг, като  се спазват всички мерки за сигурност. А кръщенетата са в тесен семеен кръг. Получават се незабравими мигове“, коментира Димитров.

Традиционната културна програма също вече е в ход. За ценителите вече се провеждат концерти, спектакли и оперни представления на откритата сцена, с естествен фон Бургаския залив.

Отсега управата на острова се готви и за неговия празник. Тази година той ще бъде в рамките на цели четири дни от 13 до 16 август.

 По-различното от предходни години е базарът за български стоки, билки и произведени от тях продукти. Разбира се, в три поредни дни ще има и концерти, както и още много изненади.

 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Георги Лозанов: Не се учим от миналото, но се отъждествяваме с него
  30.09.2020 10:26      

Журналистиката и документалистиката донякъде си приличат, документалното кино се занимава основно със собствената си завършеност, цялост, а журналистическият текст е прагматичен текст