Петък, 14 Авг 2020
    
Руен

Клуб по борба „Руен" с четвърти проект, финансиран от ММС

  17.07.2020 14:35  
Клуб по борба „Руен\

 За четвърта поредна година Спортният клуб по борба „Руен” - с. Руен спечели финансиране по проект на Програма „Спорт за децата в свободното време 2020”, Направление „Начално обучение”, финансиран от Министерството на младежта и спорта. Стартът на проекта беше даден на 19 юни тази година.

   В заниманията се включват 30 деца от село Руен. Те участват в спортните занимания в две възрастови групи: І група - деца на 7-11 години, и втора група - на 12-13 години. Тренировките се провеждат без прекъсване - от 19 юни до края на годината, а не както досега на два етапа с прекъсване за лятната ваканция.  Програмата на ММС осигурява финансирането на дейностите в размер на 4400 лв. Клубът ще съфинансира проекта и ще организира турнири за участниците, заяви един от треньорите, Николай Куртев.

Заниманията ще се провеждат в три дни от седмицата, по един астрономически час. В дейностите по проекта са включени двама квалифицирани специалисти - треньорите Николай Куртев и Кемал Кемал.

   Основната цел на проекта е разширяване на обхвата и създаване на мотивация у децата за участие в спортни занимания, с оглед подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време. Важна задача, която си поставя екипът по проекта е популяризирането сред децата на спорта борба, свободен стил, който не е включен в учебните програми по физическо възпитание и спорт.

   Спортните занимания под тази форма имат пълната подкрепа на родителите като полезно  начинание за противодействие на рисковите фактори от всякакъв род, заобикалящи подрастващите. Целта е изграждане на положителни качества и ценности у децата, отдалечаващи ги от насилие, дрога и други вредни явления.

Партньори по проекта на Спортен клуб по борба „Руен” са Община Руен, СУ „Елин Пелин” - с. Руен и ОУ „А. С. Макаренко” - с. Речица.

С финансиране по проекта Клубът ще закупи спортни пособия, необходими при заниманията с децата. Осигурено е медицинско лице, което следи здравословното състояние на участниците. Предвидени са и разходи за информационни материали и грамоти при провеждането на турнири в рамките.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к