Сряда, 27 Яну 2021
    
Руен

Клуб по борба „Руен" с четвърти проект, финансиран от ММС

  17.07.2020 14:35  
Клуб по борба „Руен\

 За четвърта поредна година Спортният клуб по борба „Руен” - с. Руен спечели финансиране по проект на Програма „Спорт за децата в свободното време 2020”, Направление „Начално обучение”, финансиран от Министерството на младежта и спорта. Стартът на проекта беше даден на 19 юни тази година.

   В заниманията се включват 30 деца от село Руен. Те участват в спортните занимания в две възрастови групи: І група - деца на 7-11 години, и втора група - на 12-13 години. Тренировките се провеждат без прекъсване - от 19 юни до края на годината, а не както досега на два етапа с прекъсване за лятната ваканция.  Програмата на ММС осигурява финансирането на дейностите в размер на 4400 лв. Клубът ще съфинансира проекта и ще организира турнири за участниците, заяви един от треньорите, Николай Куртев.

Заниманията ще се провеждат в три дни от седмицата, по един астрономически час. В дейностите по проекта са включени двама квалифицирани специалисти - треньорите Николай Куртев и Кемал Кемал.

   Основната цел на проекта е разширяване на обхвата и създаване на мотивация у децата за участие в спортни занимания, с оглед подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време. Важна задача, която си поставя екипът по проекта е популяризирането сред децата на спорта борба, свободен стил, който не е включен в учебните програми по физическо възпитание и спорт.

   Спортните занимания под тази форма имат пълната подкрепа на родителите като полезно  начинание за противодействие на рисковите фактори от всякакъв род, заобикалящи подрастващите. Целта е изграждане на положителни качества и ценности у децата, отдалечаващи ги от насилие, дрога и други вредни явления.

Партньори по проекта на Спортен клуб по борба „Руен” са Община Руен, СУ „Елин Пелин” - с. Руен и ОУ „А. С. Макаренко” - с. Речица.

С финансиране по проекта Клубът ще закупи спортни пособия, необходими при заниманията с децата. Осигурено е медицинско лице, което следи здравословното състояние на участниците. Предвидени са и разходи за информационни материали и грамоти при провеждането на турнири в рамките.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил