Вторник, 04 Авг 2020
    
Общество

Калин Вельов става депутат от ГЕРБ

  16.07.2020 14:22  
Калин Вельов става депутат от ГЕРБ

Музикантът Калин Вельов става депутат. Това съобщи самият той пред kmeta.bg. Вельов ще заеме мястото на подалата оставка Джема Грозданова от ГЕРБ. Днес парламентът прекрати правомощията й по нейно искане.

Джема Грозданова беше депутат от 24 избирателен район в София. Следващият в листата е Калин Вельов. По правило, ако някой депутат се откаже, мястото му в парламента се заема от следващия в листата. Последният, разбира се, има правото да откаже също. Калин Вельов обаче няма да го направи и така автоматично става народен представител.

"Влизам в парламента, за да подкрепя ГЕРБ и правителството. Мисля, че не е удачно в момента кабинетът да подава оставка", аргументира решението си пред сайта ни Вельов. "Политиката има нужда от хора на изкуството - по-шумни и по-приказливи", допълни музикантът. 

Припомняме, че той се запознава с кмета на София Йорданка Фандъкова покрай няколко музикални проекта, реализирани съвместно със Столичната община. Вельов иска да внесе промяна в културата и образованието в качеството си на народен представител. Като пример посочва закона за културата, кърпен десетки пъти.

"Пандемията удари много сериозно хората на изкуството, не знам колко дълго ще мога да упражнявам депутатска дейност, но определено ще се постарая", каза още Калин Вельов. Заради факта, че става депутат той ще отложи планираната си почивка това лято. Най-разочарована ще е дъщеричката му, която трябваше да летува с него на каравана на морето за 10 дни. 


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Нинова: Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов
  04.08.2020 13:04      

52-ма са кандидатите за лидер на социалистите, до 6 август трябва да обявят дали ще участват в състезанието