Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Общество

Калин Вельов става депутат от ГЕРБ

  16.07.2020 14:22  
Калин Вельов става депутат от ГЕРБ

Музикантът Калин Вельов става депутат. Това съобщи самият той пред kmeta.bg. Вельов ще заеме мястото на подалата оставка Джема Грозданова от ГЕРБ. Днес парламентът прекрати правомощията й по нейно искане.

Джема Грозданова беше депутат от 24 избирателен район в София. Следващият в листата е Калин Вельов. По правило, ако някой депутат се откаже, мястото му в парламента се заема от следващия в листата. Последният, разбира се, има правото да откаже също. Калин Вельов обаче няма да го направи и така автоматично става народен представител.

"Влизам в парламента, за да подкрепя ГЕРБ и правителството. Мисля, че не е удачно в момента кабинетът да подава оставка", аргументира решението си пред сайта ни Вельов. "Политиката има нужда от хора на изкуството - по-шумни и по-приказливи", допълни музикантът. 

Припомняме, че той се запознава с кмета на София Йорданка Фандъкова покрай няколко музикални проекта, реализирани съвместно със Столичната община. Вельов иска да внесе промяна в културата и образованието в качеството си на народен представител. Като пример посочва закона за културата, кърпен десетки пъти.

"Пандемията удари много сериозно хората на изкуството, не знам колко дълго ще мога да упражнявам депутатска дейност, но определено ще се постарая", каза още Калин Вельов. Заради факта, че става депутат той ще отложи планираната си почивка това лято. Най-разочарована ще е дъщеричката му, която трябваше да летува с него на каравана на морето за 10 дни. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил