Събота, 16 Яну 2021
    
Общество

Приключва записването след първото класиране на седмокласниците

  16.07.2020 12:21  
Приключва записването след първото класиране на седмокласниците

Дона МИТЕВА

Първите училища, които приключиха на 100% с приема след седми клас на първо класиране още вчера са СУ „Хр. Ботев“, Карнобат, училището в Камено, СУ в Люляково, обединените училища в кв. „Рудник“ и това в село Росен, община Созопол. Информацията е от Регионалното управление на образованието. До края на работния ден днес приключва записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране.

Училището в квартал Рудник има паралелка за автобояджийство, която е предпочитана от няколко години. Тя дава възможност на учениците от ромски произход, чиито родители имат резерви те да учат в други училища на Бургас, да продължат образованието си в нея. А след успешното завършване на 10 клас се дава възможност за продължаване в ПГ по автотранспорт. Голяма част от преподавателите на Автото водят занятия на учениците в тази паралелка, което е и част от гаранцията за плавния преход след десети клас.

„Приемът върви тази година много добре. Имаме само една паралелка по музика в училище „Добри Чинтулов“, която е закрита и  една още преди класирането“, коментира началникът на РУО инж. Виолета Илиева.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. д-р Севдалина Турманова, председател на Общински съвет – Бургас и областен координатор за учене през целия живот за област Бургас:Нека всички заедно бъдем посланици на знанието
  16.10.2020 11:50      

Тя стана носител на Годишна награда “Златен ключ" за съществен принос към изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни