Вторник, 04 Авг 2020
    
Созопол

Малки плувкини спасиха дете от удавяне

  15.07.2020 11:27  
Малки плувкини спасиха дете от удавяне

Малки плувкини спасиха живота на 7-годишно дете, дръпнато от бурното море край къмпинг Каваците. При червен флаг група деца играят близо до брега, когато виждат как вълните повалят момиченце, а мъртвото течение го дърпа навътре, предаде бТВ. "Водата също ни буташе назад и надясно. И тогава видяхме детето", разказва малката Миа Кайзер

"Беше много дълбоко, а и вълните я заливаха и не можеше да диша. Затова решихме да й помогнем", споделя Анита Радулова пред bTV.

Двете момичета споделят, че не са се уплашили, защото "ние сме плувкини". "Те я взеха и я пренесоха на сушата", разказва Анджела Тодорова. Докато две от децата помагат, другите търсят помощ. "И в следващия момент облекчението, че децата идват срещу нас, щастливи, че всичко се е разминало и казват: "Да, ние я изкарахме, спасихме я, всичко е наред!". И то малкото толкова благодарно се загушка в тях", спомня си Мариана Томова, майката на Миа.

„При всички положения сме горди с тях, че са реагирали по този начин", допълва Магдалена Радулова, майката на Анита. Момичетата тренират плуване и, според родителите им, един от уроците, на които ги учи спортът е, да не подминават човек в бедa.

„Много чисто, много по детски, без да търсят някаква слава, без да се изплашат и това е, което предава спортът и плуването… Това калява децата ни и техния дух, и морал", смята Мариана Томова, майката на Миа.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Нинова: Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов
  04.08.2020 13:04      

52-ма са кандидатите за лидер на социалистите, до 6 август трябва да обявят дали ще участват в състезанието