Сряда, 27 Яну 2021
    
Култура

Социоложката Мира Радева ще пее шансони на Флората

  14.07.2020 09:34  
Социоложката Мира Радева ще пее шансони на Флората

Популярната социоложка Мирослава Радева пристига в Бургас в новото си амплоа - като звездата на френския шансон Едит Пиаф в спектакъла „Мъжете на Едит Пиаф“. Спектакълът е по музика на композитора Александър Кипров. Той е автор на емблематичните песни на прехода "Последен валс" и "Развод ми дай" и на много от песните на примата Лили Иванова. Представлението е тази вечер от 19.30 на Флората.

Бургаските  ценители на красотата ще съпреживеят магията на френската музика и култура чрез незабравими песни на легендата Едит Пиаф.

Музиката е голямата любов на доцент Радева, известна и като преподавател в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Любовта към Франция на Радева, полиглот и франкофон, датира от младежките години. Влюбва се във френския шансон в Париж, където специализира „Социология“.  

Позната до преди няколко години като един от водещите социолози в България, Мира Радева се завръща към една своя мечта от младостта си, която тогава изоставя, защото вярва, че нейният път е социологията. Само най-близките й знаят, че всъщност от малка има творчески талант и започва да посещава уроци по дикция още на 8-годишна възраст. Мира е и музикант, който не е спирал да пее през годините за своите приятели, но сега облича своите мечти и увлечения в изплетена от нея рокля за представлението си - първата рокля на любимата й Пиаф, с която излиза за първи път на сцена - за да разкаже живота на кралицата на френския шансон през най-големите й драматични любовни истории, поднесен с прекрасен акомпанимент от пиано под пръстите на виртуоза Александър Кипров.

Мира Радева сама създава концепцията за този пъстър като самия живот разказ по мотиви от романа на полусестрата на Един Пиаф - Симон Берто, в който не само играе ролята на главната героиня и нейните любими мъже, но и изпълнява на живо с много искреност най-известните песни на Пиаф, като потапя зрителите в неповторимата атмосфера на епохата.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил