Вторник, 04 Авг 2020
    
Общество

Прохладно начало на седмицата

  13.07.2020 08:24  
Прохладно начало на седмицата

Облачността в понеделник ще е динамична, но без валежи. Възможно е да превали слабо единствено в източната половина на Дунавската равнина в ранните часове. Денят се очертава да бъде прохладен с температури между 23 и 28 градуса.

Почти в цялата страна в понеделник ще е ветровито, но по-силни пориви на вятъра ще има в Източна България, където скоростта им на моменти ще е над 70-80 км/ч. В сила е жълт код за опасно време.

Около крайбрежието днес също ще е ветровито и сравнително прохладно с температури и на въздуха, и на водата около 24-26 градуса. Вълнението ще бъде  забележимо с височина на вълните до 1 метър. В северната част на крайбрежието не са изключени слаби превалявания на изолирани места в първата половина на деня.

Времето до сряда ще се задържи прохладно с пролетни стойности на термометрите и незначителни следобедни превалявания в планините на Западна България. От четвъртък до неделя времето ще се определя от зона с ниско атмосферно налягане, която ще се заформи в Централна Европа. Следобедните валежи ще са по-чести и на повече места,  предимно в западната половина на страната. Температурите обаче ще тръгнат отново нагоре и в края на седмицата стойностите на термометрите в най-топлата част на денонощието ще са в летния диапазон.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Нинова: Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов
  04.08.2020 13:04      

52-ма са кандидатите за лидер на социалистите, до 6 август трябва да обявят дали ще участват в състезанието