Събота, 16 Яну 2021
    
Руен

В Руен кърпят улици и пътища с над 60 000 лева

  12.07.2020 14:41  
В Руен кърпят улици и пътища с над 60 000 лева

Георги РУСИНОВ

 

В Руен ще закърпват улици в населени места и пътища от общинската пътна мрежа. Общината е обявила обществена поръчка за това, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“.

Общата стойност на договора е в размер до 58 333,33, без ДДС, разпределена в два подобекта. 33 333.33 лева, без ДДС се отделят за спешните ремонти по уличните мрежи на населени места в планинската община. Останалите 25 000 лева, без ДДС, са предвидени за закърпването на дупките по общинските пътища.

В техническата спецификация към документацията не са посочени конкретни улици и пътища, но е записано, че при направения оглед на уличните настилки в селата и общинските пътища е установено, че е нарушена асфалтовата настилка на големи участъци и образуване на дупки. Те от своя страна пък са нарушили в съседство асфалтовите настилки и затова се налага изрязване на участъци от тях.

„Черноморски фар“ научи, че до крайния срок за подаване на офертите са кандидатствали пет фирми – „Пътища и мостове“ ЕООД, ПСК „Пътстрой“ ЕООД, „Инфра Експерт“ АД, „Технострой – Инженеринг 99“ АД и „Агро Сам“ ЕООД.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. д-р Севдалина Турманова, председател на Общински съвет – Бургас и областен координатор за учене през целия живот за област Бургас:Нека всички заедно бъдем посланици на знанието
  16.10.2020 11:50      

Тя стана носител на Годишна награда “Златен ключ" за съществен принос към изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни