Петък, 22 Яну 2021
    
Бургас

МВР министърът най-вероятно ще поиска оставката на бургаския шеф на полицията

  11.07.2020 14:10  
МВР министърът най-вероятно ще поиска оставката на бургаския шеф на полицията

Вътрешният министър Младен Маринов най-вероятно ще поиска оставката на бургаския шеф на полицията старши комисар Радослав Сотиров. Това той обяви преди минути на брифинг в София.

Причината е днешният протест в Росенец, където се стигна до напрежение и сблъсъци между полиция и протестиращи. Недоволни, че униформените не ги допускат, ситуацията ескалира и част от протестиращите щурмуваха полицейския кордон, зад който по-рано бяха допуснати симпатизанти на ДПС.

Протестиращите няколко часа не бяха допускани да стигнат до плажа, каквато бе идеята на протеста. Кметът Димитър Николов пристигна на място и заяви, че е грешка хората да не бъдат допускани.

Сотиров обаче заяви, че той носи отговорност и не допускаше хората да слязат до плажа, за да не се стигне до сблъсъци и етническо напрежение по думите му.Трябва да се отбележи, че бургаската полиция не допусна да се стигне до големи сблъсъци и ескалиране на ситуацията и напрежението между двете групи бе туширано.

Ситуацията вече се нормализира и хората стигнаха до плажа, след като полицията направи друга организация за придвижването на протестиращите. Двата лагера вече комуникират помежду си. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата