Сряда, 05 Авг 2020
    
Бургас

МВР министърът най-вероятно ще поиска оставката на бургаския шеф на полицията

  11.07.2020 14:10  
МВР министърът най-вероятно ще поиска оставката на бургаския шеф на полицията

Вътрешният министър Младен Маринов най-вероятно ще поиска оставката на бургаския шеф на полицията старши комисар Радослав Сотиров. Това той обяви преди минути на брифинг в София.

Причината е днешният протест в Росенец, където се стигна до напрежение и сблъсъци между полиция и протестиращи. Недоволни, че униформените не ги допускат, ситуацията ескалира и част от протестиращите щурмуваха полицейския кордон, зад който по-рано бяха допуснати симпатизанти на ДПС.

Протестиращите няколко часа не бяха допускани да стигнат до плажа, каквато бе идеята на протеста. Кметът Димитър Николов пристигна на място и заяви, че е грешка хората да не бъдат допускани.

Сотиров обаче заяви, че той носи отговорност и не допускаше хората да слязат до плажа, за да не се стигне до сблъсъци и етническо напрежение по думите му.Трябва да се отбележи, че бургаската полиция не допусна да се стигне до големи сблъсъци и ескалиране на ситуацията и напрежението между двете групи бе туширано.

Ситуацията вече се нормализира и хората стигнаха до плажа, след като полицията направи друга организация за придвижването на протестиращите. Двата лагера вече комуникират помежду си. 


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Нинова: Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов
  04.08.2020 13:04      

52-ма са кандидатите за лидер на социалистите, до 6 август трябва да обявят дали ще участват в състезанието