Петък, 22 Яну 2021
    
Бургас

Допуснаха протестиращите до плажа в Росенец

  11.07.2020 13:25  
Допуснаха протестиращите до плажа в Росенец

Протестиращите най-накрая бяха допуснати до плажа в Росенец, каквато беше и първоначалната идея на протеста – масово плажуване.

По-рано днес обаче стотици симпатизанти на ДПС пристигнаха в резиденцията на Ахмед Доган, а след това полицията няколко часа не пропуска протестиращите да стигнат до плажа. Старши комисар Радослав Сотиров от ОДМВР-Бургас обясни, че причината е да няма сблъсъци и етническо напрежение. Кметът Димитър Николов пък посочи, че е грешка полицията да задържа хората, тъй като това поражда повече напрежение.

А до такова се стигна. Част от протестиращите атакуваха полицейския кордон. Имаше и арестувани. По непотвърдена информация те не са били бургазлии, а хора от столицата дошли с умишлена цел провокация.

В крайна сметка след дълги разговори и преговори се стигна до компромисния вариант на отделни групички протестиращите да бъдат допуснати до плажа в близост до резиденцията на Доган. Поведе ги лично кметът Димитър Николов.

С това се очаква напрежението да утихне.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата