Петък, 14 Авг 2020
    
Бургас

Засега без асансьори в четири подлеза на Бургас

  08.07.2020 15:35  
Засега без асансьори в четири подлеза на Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Осем броя асансьорни уредби трябваше да бъдат инсталирани  в четири подлеза в Бургас. Това е предвидено в проекта за бърза автобусна линия на улица „Булаир“. Обществената поръчка обаче е била прекратена, показва репортерска проверка на „Черноморски фар“. Това е станало на 29 юни - една седмица след изтичането на крайния срок за подаване на оферти за изграждането на асансьорните уредби.

„Бързият автобусен коридор“ трябва да преминава по булевард „Демокрация“. В проекта са включени ремонт и реконструкция на булевард „Стефан Стамболов“ в участъка от кръговото кръстовище с булевард „Никола Петков“ до кръстовището с булевард „Струга“ и от кръстовището с булевард „Проф. Яким Якимов“ до кръстовището с булевард „Тракия“. За целта се предвижда нова организация на движението и оптимизация на паркирането.

Три от подлезите, където трябва да се монтират асансьорни уредби са на булевард „Стефан Стамболов“. Това са тези пред Второ Районно управление – Бургас – 2 броя, пред Химическия Техникум – 2 броя и пред спирката на УМБАЛ-Бургас – 2 броя. Четвъртият подлез е на кръстовището на булевард „Демокрация“ и улица „Дунав“, където също трябва да се инсталират две асансьорни уредби.

Преди месеци по време на общественото обсъждане за ремонта на „Демокрация“ и създаването на нова бърза линия бяха повдигнати много въпроси от гражданите по отношение на паркирането по булеварда, паркоместата и пресичането. Една от идеите е пешеходците да пресичат с пешеходни светофари и засилване на ползването на подлезите с монтирането на асансьори.

Засега обаче обществената поръчка на стойност 390 000 лева, без ДДС няма да бъде изпълнена. Очаква се най-вероятно тя да бъде подновена след известно време.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к