Сряда, 05 Авг 2020
    
Несебър

14 медала от „Математика без граници“ за ученици от СУ „Любен Каравелов“

  08.07.2020 13:44  
14 медала от „Математика без граници“ за ученици от СУ „Любен Каравелов“

Ученици от I до VII клас от  СУ ”Любен Каравелов” – Несебър  участваха в пролетния дистанционен кръг на международното математическо състезание „Математика без граници”, който се проведе в условията на извънредна епидемична обстановка в края на учебната година. 14 са спечелените медали.                                                      

Златни медалисти са първокласниците Георги Матеев, Станислав Димов, Лазар Сотиров и Даниел Ценов, Венцислав Георгиев - II клас, Деян Атанасов от IV клас и Мая Минкова от V клас.Сребърни медали спечелиха второкласниците  Пресияна Янулова и Никола Василев, Никола Войнов – IV клас и Стойко Войнов – VII клас.С бронзови медали се окичиха Анна Василева и Анджелина Стоянова от II клас.                              

 В рамките на 60 минути учениците решаваха тест от 20 задачи със свободен отговори. Според регламента при  равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите.

Международното състезание „Математика без граници се провежда в три дистанционни кръга и финал, който ще се проведе в Несебър на 16 и 17 август 2020 г.

 Тази година финалът ще е само индивидуален. От СУ „Любен Каравелов“ – Несебър ще участват представилите се отлично в предварителните дистанционни кръгове Георги Матеев, Венцислав Георгиев, Деян Атанасов, Никола Войнов, Мая Минкова и Стойко Войнов.                                                                                        

Освен с медали от „Математика без граници“, учениците от СУ „Любен Каравелов“ спечелиха през годината и други престижни състезания. Деян е победител на Коледното математическо състезание сред четвъртокласниците. Мая е с пълен комплект медали от Коледно математическо състезание и турнирите „Свети Николай Чудотворец“ и „Иван Салабашев“. Стойко е бронзов медалист на турнира „Свети Николай Чудотворец“, а на Националното външно оценяване по математика постигна максималните 100 точки.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Нинова: Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов
  04.08.2020 13:04      

52-ма са кандидатите за лидер на социалистите, до 6 август трябва да обявят дали ще участват в състезанието