Сряда, 27 Яну 2021
    
Крими

Митьо Очите потвърди версията на Бенчев за случайна среща в Гърция

  08.07.2020 10:46  
Митьо Очите потвърди версията на Бенчев за случайна среща в Гърция

Димитър Желязков – Митьо Очите потвърди версията на Бенчо Бенчев за случайна среща в Гърция. Двамата бяха арестувани тогава в хотелската стая на бургаския бизнесмен като част от спецакция срещу групата на несебърския бос. След екстрадицията си Желязков е в Софийския затвор под арест заради течащото срещу него и други обвиняеми за участие в организирана престъпна група (ОПГ).

Днес пред съда чрез видео връзка Очите бе разпитан по делото на Бенчо Бенчев. Той разказа, че със зърнения бос наистина се засекли случайно в Гърция и от там пътували заедно до Истанбул. Нещо, което самият Бенчев твърди от самото начало.

Припомняме, че Бенчев е привлечен за това, че в периода от 2-и до 4-и август 2018-а в Гърция и Турция е укривал Димитър Желязков – Очите, който тогава бе обявен за издирване. На 2-и август Бенчев е транспортирал с автомобила си Желязков от Солун до Истанбул, където 2 дни му бе предоставил хотелската си стая.

Той е обвинен и за това, че на 5-и август в дома си в Бургас е държал 57 броя фабрични патрона, без да има разрешително за това. Обвинен е и за това, че на същата дата отново в дома си е държал огнестрелни оръжия – ловна карабина, 100 броя боеприпаси за нея, както и три пистолета с 90 броя патрона за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции.

Бенчо Бенчев пък поиска от съда отново да му разреши да пътува до Турция за лечение, тъй като не се е възползвал от предните решения на съда, с които му бе разрешено, защото щял да попадне под карантина при влизане в Турция и на връщане в България. Исканите дати са 16 юли и 5 август тази година.

Районен съд – Бургас разреши на подсъдимия временно да напуска многократно пределите на Република България за срок на връщане до 29.09.20200-а, за преглед и консултация в болница в Истанбул. Магистратите прецениха, че Бенчев има безупречно процесуално поведение.

За своето разрешение - подсъдимият да напуска пределите на Република България за лечение, съдът бе мотивиран от времевия период между двете уговорени посещения на лечебни заведения в Република Турция и задължителната 14-дневна карантина при евентуално завръщане през този период. Районен съд – Бургас отчете и периода, необходим на различните държавни органи да приведат в изпълнение настоящото разрешение на съда, в случай че определението влезе в сила.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 7-дневен срок. Следващото заседание по делото продължава на 30 септември с изслушване на още свидетели.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил