Сряда, 05 Авг 2020
    
Бургас Общество

Рисунки на деца, дарени от ДПП „Странджа“, ще красят родилните отделения на две бургаски болници

  07.07.2020 16:58  
Рисунки на деца, дарени от ДПП „Странджа“, ще красят родилните отделения на две бургаски болници

Директорът на ДПП „Странджа“ - инж. Румяна Цвяткова  дари днес 25 детски рисунки на родилните отделения на УМБАЛ - Бургас АД и УМБАЛ „Дева Мария“ - кв. Ветрен. Рисунките са от две инициативи на дирекцията на парк „Странджа“ и на ИАГ. Едната беше посветена на 25-годишния юбилей на ПП „Странджа“ , а другата бе под надслов „Моят разказ за гората“ на Изпълнителна агенция по горите. Жестът е продължение на творческото предизвикателство, посветено на Седмицата на гората 2020, което събра повече от 2000 рисунки от цяла България.

В УМБАЛ - Бургас АД дарението прие д-р Антонио Душепеев – ръководител на Родилно отделение. Там от началото на годината до момента са родени 848 бебета, с лек превес на мъжките рожби. През миналата година в отделението са проплакали 1809 новородени.

В УМБАЛ „Дева Мария“ - кв. Ветрен дарението на ДПП „Странджа“ прие доц. д-р Георги Хубчев, ръководител на родилно отделение в болницата. Там през изминалата година на бял свят са дошли 927 бебета, а родените до момента момиченца и момченца от началото на 2020 г. са 620.

И в двете болници ръководителите на родилните отделения с радост приеха дарените от ДПП „Странджа“ рисунки и увериха, че в близките дни те ще красят стаите на родилките и ще направят престоя им в болницата още по-приятен.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Нинова: Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов
  04.08.2020 13:04      

52-ма са кандидатите за лидер на социалистите, до 6 август трябва да обявят дали ще участват в състезанието