Петък, 22 Яну 2021
    
Общество

Връщат част от мерките при над 200 новозаразени с COVID-19 на ден

  07.07.2020 12:34  
Връщат част от мерките при над 200 новозаразени с COVID-19 на ден

Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките".

Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски", цитиран от Нова телевизия. 

Здравният министър уточни, че засега не се предвиждат нови мерки, но това не означавало, че процесът на развитие на заразата не се наблюдава. "Ако наистина ескалира, ние сме готови във всеки един момент да вземем необходимите мерки. Просто трябва да спазваме дисциплината и дистанцията, както и да носим маски", призова Ананиев.

Той коментира и рекордния брой нови случаи на COVID-19, регистрирани за ден в столицата. "В София наистина тази сутрин бяха 86 души, но това не е някакво голямо нарастване, в контекста на големия брой хора, които живеят в столицата. Съпоставено с другите областни градове, не е някакъв пик, макар че ме притеснява", сподели още той.

Ананиев допълни, че контролът в цялата страна е засилен.

Припомняме, че вчера на брифинг в здравното министерство беше обявено, че извънредната епидемична обстановка в страната се удължава до края на месец юли. 

Тогава стана ясно и, че български екип е напът да открие лекарство срещу коронавирус. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата