Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

В ОУ „Коджакафалията” броиха до 7

  05.07.2020 20:33  
В ОУ „Коджакафалията” броиха до 7

Дона МИТЕВА

На път е да бъде създадена нова традиция – да се брои не до 12, както правят абитуриентите, а да се брои до седем, когато се получава първата диплома. Това се случи в бургаското иновативно училище "Александър Георгиев - Коджакафалията", което изпрати с тържествена церемония първия си випуск.

Официалното връчване на дипломите бе в Летния театър, където специален гост бе областният управител Вълчо Чолаков. Той поздрави учениците и техните учители и родители. „Малко са училищата в областта, които след толкова кратък живот да няма родител, който да не желае неговото дете да учи в него. Това като резултат е дело на вашия директор, вашите преподаватели и на вас самите.  Чувствам се горд и като представител на държавата и като родител. Искам да виждам деца като вас постоянно–успешни, целеустремени, човечни, широко скроени. Не си мислете, че връзката ви с това училище приключва днес. Аз съм сигурен, че този випуск е бъде запомнен, защото благодарение на вас след години, когато се утвърдите в професионалния живот, с гордост ще казвате : Аз завърших „Коджакафалията”.

Своите поздравления към присъстващите поднесе и Станимир Апостолов, председател на училищното настоятелство, който е председател на училищното настоятелство. Той нарече исторически първия випуск и образно го сравни с един болид., където всеки има свое място.  „Много бяха скептиците, които изказваха съмнение относно какво ли не. С вашите фантастични резултати накарахте тези скептици да замлъкнат”, каза той. И припомни неуморният ентусиазъм на кмета Димитър Николов и подкрепа на на цялата община за създаването на училището.

Елка Стоянова, чиято дъщеря е сред завършващите от името на всички родители поздрави седмокласниците. „Бъдете преди всичко възпитаници ан „Коджакафалията” и след това каквото и да е друго.Бъдете хората, които ние, заедно с учителите се опитахме да направим.”, пожела тя. По време на церемонията училището  специалния подарък, подготвен от родители на деца от учебното заведение - портрет на патрона на училището, нарисуван от бургаския художник Божидар Чантарски.

„Не знам дали осъзнавате, но Александър Георгиев Коджакафалията – неукия – вече си има семейство, вече си има училище. Бездетният, вече си има свои деца и днес – вие, неговите деца ще получите първите си свидетелства за основно образование пред неговия добър и милосърден поглед€ Нека този поглед бъде винаги с вас”, каза директорът на училището Михаил Ненов. Той прочете и поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов. В него се казва: „От своето откриване до сега, учебното заведение се превърна в желано и притегателно място, където учениците ефективно развиват своите знания и компетенции.  Вярвам, че учениците от випуск 2020 на ОУ „А. Г. Коджакафалията” ще продължат своето успешно обучение и ще надградят наученото тук”

Учениците от трите класа получиха дипломите си, придружени с химикалка, която има флашпамет със снимки и спомени, а отличниците получиха ваучери за книги, почетни плакети и други награди.

С много емоция, сълзи от тъга и радост учители и ученици си пожелаха „На добър” час в следващите стъпки, белязани от амбициите за предстоящи нови успехи.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил