Четвъртък, 04 Фев 2021
    
Бизнес Приморско

Проект: Още три язовира ще захранват Черноморието с питейна вода

  05.07.2020 11:44  
Проект: Още три язовира ще захранват Черноморието с питейна вода

Министърът на екологията ЕмилДимитров  даде информация за бъдещия проект, който предстои да се реализира и касае допълнителни 3 язовира, които да водоснабдяват Черноморието. Това се случи по време на посещението на министър председателя Бойко Борисов в Китен, който инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на довеждаща инфраструктура.

Премиерът Борисов подчерта, че вече всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции. "Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат", на пропусна да отлбележи той подчертавайки, че в условията на пандемия бизнесът трябва да продължи да работи.

"Много бих се радвал, ако се случи това с язовирите. Това е инициатива на управителите на всички ВиК по Черноморието. Целта е не само Камчия и Ясна поляна да го захранват, а да има още 3 язовира, посредством които за следващите 10-12-15 години да има вода за всички. Това ще помогне както на жителите, така и на бизнеса", заяви Димитров.

На въпрос на министър-председателя, свързан с това дали вече има туристи, кметът на Приморско Димитър Германов отговори положително.

"Пълни се. Основно са български туристи. На фона на тази криза, при нас е относително добре. Изключително професионално е отношението на туристически бранш и на Общината", посочи Германов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син