Вторник, 11 Авг 2020
    
Бургас Култура

„Дни на украинската култура“ се провежда за 14 път в Бургас

  03.07.2020 13:30  
„Дни на украинската култура“ се провежда за 14 път в Бургас

С концерт на класическа и модерна музика, зала „Петя Дубарова“, Морско казино от 18.00 ч. днес продължава традиционния фестивал „Дни на украинската култура 2020 г.“. В музикалната програма са включени произведения на европейски и украински автори, изпълнени от студенти от културно-образователен център „BurgasVoices“.

За 14 път в Бургас се провеждат „Дни на украинската култура 2020 г.“. Организатори на събитието са Украинската диаспора в Бургас и Почетното консулство на Украйна.

Откриване на дните бе с изложба на украинските художници Юлия Красовска, бургаско - украинска художничка, член на Дружеството на бургаските художници. Тя представя картини от поредица „Посвещение на украинския скулптор М. Паращук". Владимир Сторозум, който е украински художник. Той работи в уникална техника - интарсия. Представя се част от работите включени в големия му проект „Образ на творчески личности на Украйна“. В изложбата има още работи на Орест Сколоздра, заслужил художник на Украйна,  Александър Николаевски, Олга Подолска, Илона Кособуко.

Ученици на Юлия Красовска от културно - образователен център "Burgas Voices" представят „Живописна Украйна”.

Изложбата ще остане за посещение  до 8.07.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к