Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Култура

„Дни на украинската култура“ се провежда за 14 път в Бургас

  03.07.2020 13:30  
„Дни на украинската култура“ се провежда за 14 път в Бургас

С концерт на класическа и модерна музика, зала „Петя Дубарова“, Морско казино от 18.00 ч. днес продължава традиционния фестивал „Дни на украинската култура 2020 г.“. В музикалната програма са включени произведения на европейски и украински автори, изпълнени от студенти от културно-образователен център „BurgasVoices“.

За 14 път в Бургас се провеждат „Дни на украинската култура 2020 г.“. Организатори на събитието са Украинската диаспора в Бургас и Почетното консулство на Украйна.

Откриване на дните бе с изложба на украинските художници Юлия Красовска, бургаско - украинска художничка, член на Дружеството на бургаските художници. Тя представя картини от поредица „Посвещение на украинския скулптор М. Паращук". Владимир Сторозум, който е украински художник. Той работи в уникална техника - интарсия. Представя се част от работите включени в големия му проект „Образ на творчески личности на Украйна“. В изложбата има още работи на Орест Сколоздра, заслужил художник на Украйна,  Александър Николаевски, Олга Подолска, Илона Кособуко.

Ученици на Юлия Красовска от културно - образователен център "Burgas Voices" представят „Живописна Украйна”.

Изложбата ще остане за посещение  до 8.07.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил