Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бизнес

Новият концесионер на плаж „Златна рибка“ поема функциите си

  02.07.2020 18:41  
Новият концесионер на плаж „Златна рибка“ поема функциите си

След като днес по-рано от Бургаската регионална туристическа камара, заедно със засегнати от проблема хотелиери, изпраитха писмо до депутата  Петър Кънев, който в парламента оглавява комисията по икономика и туризъм и до министър Ангелкова, със сигнал, че забавянато на влизането във владения на новия концесионер на плаж "Златна рибка", община Созопол, води до проблеми с туристи и туроператори, от министерството изпратиха съобщение, че договорът е вече подписан и той поема функциите си по стопанисване на ивицата.

Всички процедури по договора за влизане във владение на новия стопанин на морския плаж са спазени и на туристите ще бъдат предложени всички предвидени по него условия - услугите на плажа, както и задължителните дейности на морската ивица - водно спасяване, медицински пост, почистване на ивицата. Решението на Министерския съвет за избор на концесионер е влязло в сила на 30 юни 2020 г., след изтичането на задължителния по закон срок за обжалване. Договорът е сключен на 1 юли, независимо от определения едномесечен срок за това, и плажът е предаден незабавно на концесионера, за да може да го въведе в експлоатационна годност, съобщават от министерството на туризма. 

През 2020 г. с решение на Министерския съвет бе прекратен договорът за концесия с предишния стопанин на плажа. Основание за това са системно неспазване на задълженията по договора. При  извършени на място проверки през 2017, 2018 и 2019 г. са установени множество повтарящи се нарушения относно задължителните дейности на плажа - по-малко от изискуемите спасителни постове, неосигуряване през целия ден на задължителното здравно и медицинско обслужване, което е от особена важност през тази година. В протоколите на инспекциите през посочените по-горе години бе установено също по-малко от минималната изискуема площ за зоната за свободно разполагане на плажни принадлежности на морския плаж.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил