Сряда, 05 Авг 2020
    
Бизнес

Новият концесионер на плаж „Златна рибка“ поема функциите си

  02.07.2020 18:41  
Новият концесионер на плаж „Златна рибка“ поема функциите си

След като днес по-рано от Бургаската регионална туристическа камара, заедно със засегнати от проблема хотелиери, изпраитха писмо до депутата  Петър Кънев, който в парламента оглавява комисията по икономика и туризъм и до министър Ангелкова, със сигнал, че забавянато на влизането във владения на новия концесионер на плаж "Златна рибка", община Созопол, води до проблеми с туристи и туроператори, от министерството изпратиха съобщение, че договорът е вече подписан и той поема функциите си по стопанисване на ивицата.

Всички процедури по договора за влизане във владение на новия стопанин на морския плаж са спазени и на туристите ще бъдат предложени всички предвидени по него условия - услугите на плажа, както и задължителните дейности на морската ивица - водно спасяване, медицински пост, почистване на ивицата. Решението на Министерския съвет за избор на концесионер е влязло в сила на 30 юни 2020 г., след изтичането на задължителния по закон срок за обжалване. Договорът е сключен на 1 юли, независимо от определения едномесечен срок за това, и плажът е предаден незабавно на концесионера, за да може да го въведе в експлоатационна годност, съобщават от министерството на туризма. 

През 2020 г. с решение на Министерския съвет бе прекратен договорът за концесия с предишния стопанин на плажа. Основание за това са системно неспазване на задълженията по договора. При  извършени на място проверки през 2017, 2018 и 2019 г. са установени множество повтарящи се нарушения относно задължителните дейности на плажа - по-малко от изискуемите спасителни постове, неосигуряване през целия ден на задължителното здравно и медицинско обслужване, което е от особена важност през тази година. В протоколите на инспекциите през посочените по-горе години бе установено също по-малко от минималната изискуема площ за зоната за свободно разполагане на плажни принадлежности на морския плаж.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Нинова: Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов
  04.08.2020 13:04      

52-ма са кандидатите за лидер на социалистите, до 6 август трябва да обявят дали ще участват в състезанието