Неделя, 07 Фев 2021
    
Бургас

ОУ „Александър Георгиев –Коджакафалията“ изпраща първия си випуск

  02.07.2020 14:21  
ОУ „Александър Георгиев –Коджакафалията“ изпраща първия си випуск

Бургаското иновативно училище "Александър Георгиев - Коджакафалията", създадено по идея на кмета Димитър Николов, тази година изпраща първия си випуск.

Официалното връчване на дипломите на учениците ще се състои на 5 юли, неделя, от 18:00 часа в Летния театър. По време на церемонията училището ще получи специален подарък, подготвен от родители на деца от учебното заведение. Това е портрет на патрона на училището, нарисуван от бургаския художник Божидар Чантарски.

Картината е направена по единствената известна снимка на Коджакафалията към момента, отпечатана в изданието "Катедралният храм "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас 1869 - 1930". Това вероятно е първият подобен портрет на Коджакафалията, който е рисуван до момента.

ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" е открито на 15 септември 2017 година. Учебната му програма е разработена да дава базисни знания и умения за по-нататъшно кариерно развитие в областта на информационните технологии. Използването на иновативни практики в обучението има за цел да се положат основите на едно адекватно на настоящето обучение, което да подготвя успешни личности.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Димо Колибаров - художник, директор на филиала на НХА: Разказвам истории, които са валидни за всеки един от нас
  09.11.2020 11:28      

  Едно от най-известните български имена в областта на графиката Димо Ко