Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Любопитно

До 30 градуса по морето днес

  02.07.2020 08:20  
До 30 градуса по морето днес

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над западните и планинските райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали.

Ще продължи да духа слаб вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста облачност. На отделни места ще превали. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 16°.

В петък и събота ще остане горещо и предимно слънчево, но след обяд в повече райони в западната половина от страната ще се развива купеста облачност, втория ден - и купесто-дъждовна. На места там, повече в събота, ще превали и прегърми.

Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-североизток, втория ден в Западна България - временно северозападен. Максималните температури в северозападната част от страната слабо ще се понижат и събота ще са от 28 до 32°, в югоизточната ще останат до 34-37°.

По Черноморието вероятността за валежи е много малка, дневните температури там ще са до 30°.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил