Понеделник, 21 Сеп 2020
    
Бургас

Кметът награди отличниците от матурите

  25.06.2020 19:03  
Кметът награди отличниците от матурите

Дона МИТЕВА

Кметът на Бургас Димитър Николов награди бургаските отличници от проведените наскоро държавни зрелостни изпити. Краткият летен дъжд не попречи на церемонията, която се състоя в Експо център „Флора“. Официални гости на награждаването бяха началникът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева и зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева. Съпричастни и горди с постиженията на своите деца, да запечатат мига бяха дошли родители и близки.

„Изпитвам огромно уважение към Вашия труд и постижения. От последните години, в които наблюдаваме образователния процес в Бургас е нямало такъв випуск с толкова силни, колективни резултати резултати на матурите - за първи път сме твърдо след столицата по изключително високи знания.Доказани, проверени в държавните зрелостни изпити. Това се дължи на Вас, упорития Ви труд и ентусиазъм и е качествена и сигурна инвестиция за Вашето бъдеще. Разбира се това се дължи и на вашите преподаватели, надявам се любими, които много бързо  пренастроиха своите учебни планове и програми и въпреки предизвикателството на дистанционното обучение успяха да наваксат. Това се дължи на постоянството и упоритата работа и на ръководствата на бургаските училища. Но не на последно място искам да благодаря  и на Вашите родители, които са плътно зад Вас и Ви насърчават“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Градоначалникът връчи 7 парични премии на учениците с най-малко две пълни шестици на матурите. Първи своята премия получи  Петър Петров Чонгов от ППМГ "Акад. Никола Обрешков", който  е с три пълни шестици.

За него наградата е от 2 хиляди лева, а останалите 6 заслужили 12-класници получават  по 1000 лева.

Общо 85 зрелостници от Випуск 2020 от 7 училища получиха предметна награда, тъй като имат поне по една отлична оценка от матурите.

Тази година Бургас се нареди на второ място по успех в страната от държавните зрелостни изпити, като пред него единствено е столицата София.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Зам.-председател на Европейския парламент поздрави Корнелия Нинова за категоричната й победа
  18.09.2020 13:28      

Искам да поздравя българските социалисти, които проведоха пряк избор на председател и желая много