Вторник, 24 Nov 2020
    
Айтос

Магазинер от Черноград с положителна проба за Ковид-19

  25.06.2020 12:55  
Магазинер от Черноград с положителна проба за Ковид-19

Магазинер от с. Черноград е дал положителна проба за Ковид-19, стана ясно на заседанието на Общинския съвет. Резултатът от втората проба на магазинера стана известна на 24 юни вечерта, заяви кметът Васил Едрев в заседателната зала. "Веднага е предприета пълна дезинфекция на магазина и населеното място. Установени са контактните лица, които вече са в изолация. Всички ще бъдат тествани. Взети са всички мерки за неразпространение на заразата.", каза още градоначалникът.

Пред съветниците, кметът заяви още, че заразата вероятно е внесена отвън, от рисковата група на берачите на череши, каквито има във всяко населено място. И припомни, че на старта на черешовата кампания, на специална среща с производителите са дадени строги указания, идващите отвън да не се разхождат свободно из населените места, а да са поставени под наздора на производителите.

Лагерите на сезонните работници да бъдат ситуирани в черешовите масиви, а собствениците на череши да осигуряват дезинфектанти, вода и храна, пише в заповед на кмета за черешобера "Точно е написано - по един от групата берачи да пазари в магазина за всички останали. Да не се допуска движението на външни хора по улиците на селата, да се спазва дистанция и лична хигиена - това са указанията. Селата ни са пълни със сезонни работници, а една част от производителите, явно пренебрегват указанията, занижили са контрола и не са предприели необходимите мерки", заяви още кметът Васил Едрев.


Анкета

Притеснява ли ви втората вълна от коронавирус?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Петя Великова, председател на Лятната академия на изкуствата: Да живееш от и за изкуството се превърна в абсурд
  25.08.2020 13:18      

Петя Великова казва за себе си, че цял живот е учила музика и живее чрез музиката. Доказв