Сряда, 27 Яну 2021
    
Общество

Бойко Борисов: Който спинка сладко, има чиста съвест

  20.06.2020 16:06  
Бойко Борисов: Който спинка сладко, има чиста съвест

„Който спинка сладко, има чиста съвест”. Това заяви смеейки се премиерът Бойко Борисов по време на среща на актива на ГЕРБ в Стара Загора. Изказването му идва по повод снимките от спалнята му, които се появиха в публичното пространство.

„С радост чувам, че Добрев, след като иска да стане лидер на партия, иска да стане и министър-председател. А не да се скриеш като Орешарски. Не сте ли чували приказката: "Който нож вади - от нож умира", "Който гроб копае - сам пада в него". Българският народ има толкова много поговорки. Пред мен не стои въпросът дали съм незаменим лидер”, заяви още премиерът.

„Толкова години е бил до мен, аз лоша дума не съм казвал. Не ми е приятно и вие да казвате. Той се е срамувал от нас. Пожелавам успех на новия му проект", коментира Борисов по повод бъдещия политически проект на Цветанов и допълни, както се казва "Което куче ме е захапало, все е побесняло! "Който може да играе карти, приятна игра".

„Той може да направи свой политически проект, но никога няма да напълни такава зала. В Библията се казва – „Обичай врага си, не го мрази. Врагът сам ще се изяде от злобата си. Ние сме градивна партия", коментира още премиерът. 

Борисов коментира и епидемията от коронавирус. „COVID-19 е нещо, което съществува и от което всички ни е страх. Вчера от СЗО казаха, че вирусът е станал по-заразен, по-смъртоносен - идва втора вълна. Съседите в Турция въведоха полицейски час. Без да стартира германската икономика, нашите 250 заводи не могат да тръгнат. Безплатни неща няма. И ние се движим по ръба", смята Борисов.

Министър-председателят поясни, че хората вече не издържат на строгите мерки и затова те са били облекчени. „Това и враговете ми го признават - с няколко месеца, с разумни усилия и дисциплина успяхме да задържим положението. После започнахме да пускаме паркове и градини през ден. Нашите опоненти казват - те са проба-грешка. Той целият свят е проба-грешка", поясни премиерът. 

По-рано през деня Борисов инспектира мостови съоръжения на автомагистрала "Тракия". С него беше и вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Източник: Нова телевизия


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил