Неделя, 07 Фев 2021
    
Общество

Нинова: Вчерашните събития показват ролята на задкулисието, има нужда от промяна

  18.06.2020 09:37  
Нинова: Вчерашните събития показват ролята на задкулисието, има нужда от промяна

Вчерашните събития с излезлите записи показват ролята на задсулисието. Има нужда от промяна.Така лидерът на БСП коментира в студиото на БНТ събитията от вчера, пресконференцията на премиера Бойко Борисов и снимките от спалнята му.

С политика и с алтернатива, а не с компромати Борисов може да бъде свален от власт, каза още Нинова в предаването "Сутрешен блок". 

Лидерът на БСП бе категорична, че последните случаи със записите и снимките показват, че това не е европейската, развита икономическа социална държава с разделение на властите, с ред и правила за правене на бизнес.

"България има нужда от промяна и тя е възможна. В България може да има ред, може да има правила, може да има социална политика и развита и икономика", продъжи Нинова. 

"Нито е наша работа, нито имаме интерес, нито каквото и да е от този казус ни занимава. Първата ми реакция, когато чух записа, беше като жена, не като политик. Искам да кажа нещо на българските жени. Имаме достойнство и трябва да си го пазим. Нито сме "мисирки", нито както ни нарича премиера. Гледаме деца, имаме семейства, гледаме дом, работим, имаме си чест и достойнство. Искам българските жени да защитя и да се обърна към тях да си пазим достойнството от подобно поведение", посочи Нинова.

Вицове не коментирам, категорична бе лидерът на БСП, запитана как ще коментира думите на премиера, че президентът Радев го следял с дрон.

Нашето обвинение към г-н Борисов е, че предаде управлението на задкулисието и го предаде доброволно, продължи Нинова.

Тези, които са имали срещи и снимки с Васил Божков - те да отговарят. Ние не сме, каза тя.

Корнелия Нинова изтъкна, че опозицията не може да направи паралена държава, защото не управлява. "Обвинението, че ние сме паралелна държава е най-малко несъстоятелно. Лично, ако ме питате, опитвам се чрез политиката, която предлагаме да има доверие в БСП", допълни Корнелия Нинова.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син