Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

За 28 школа се търсят директори в региона

  17.06.2020 11:54  
За 28 школа се търсят директори в региона

Дона МИТЕВА

Рекорден брой школа  в региона ще се сдобият с нови директори от следващата учебна година.  Конкурс за горещите кресла на единадесет бургаски училища обяви просветното министерство. Сред тях са ОУ „Любен Каравелов“, „Княз Борис – I“, „Антон Страшимиров“, Св. Климент Охридски“, „Елин  Пелин“; Средните училища „Петко Росен“ и „Добри Чинтулов“, както и професионалната гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“ и др.

В региона има обявени още 17 директорски вакантни места – сред тях са тези в Айтос – СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и едноименното училище в Царево, СУ „Елин Пелин“ в Руен, както и „Иван Вазов“ и  „Христо Ботев“ в Поморие. В несебърското училище „Любен Каравелов“ също търсят своя нов директор.

По думите на Таня Новакова, от Синдиката на българските учители, всички директори на упоменатите училища са навършили пенсионна възраст и са получили своите предизвестия най-късно през май. 

Срокът за подаване на документите от страна на онези, които са мераклии да заемат местата им  вече тече. Той  е до 13 юли.

От кандидатите за вакантните места се изисква да имат поне пет години учителски стаж, да не са осъждани и да не са лишени да упражняват професията или пък да са дисциплинарно уволнявани.

Конкурсът се провежда в три етапа: допускане по документи, писмен изпит – тест и интервю.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил