Сряда, 29 Дек 2021
    
Бургас

Над километър мрежи иззеха от язовир Мандра

  09.06.2020 17:28  
Над километър мрежи иззеха от язовир Мандра

Инспектори на ИАРА към сектор „Рибарство и контрол“ - Бургас извършиха рутинна проверка по брега и във водите на язовир Мандра. По време на проверката с патрулна лодка във водите на язовира са установени 1285 м. мрежи поставени в работно положение. Мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител, съобщават от институцията.

През почивните дни са извършени множество проверки и по сигнали на граждани подадени на тел.112. В прилежащата акватория на Пристанище Бургас, в района на фарватера, обозначен с навигационно оборудване са установени, извадени и иззети от работно положение нерегламентирани риболовни капанни уреди от вида „стирка“. Залагането на мрежи и други риболовни уреди във водното пространство, обособено за преминаващите плавателни съдове е предпоставка  за инцидент и води до вредни последици при корабоплаването.

На езеро Вая са открити и извадени от работно положение 500 м. хрилни мрежи с улов в тях около 15 кг. риба от вида сребриста каракуда. Мрежите са иззети, а рибата е  върната във водата.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов