Неделя, 26 Дек 2021
    
Бизнес

Средните по големина хотели стоят на куц крак

  06.06.2020 13:03  
Средните по големина хотели стоят на куц крак

Дона МИТЕВА

Позитивните послания за отминаване на пандемията, крият опасност за туризма, защото могат да подлъжат хотелиерите да отворят местата за настаняване и съответно да назначат персонал, но за много кратко време. И така хората да загубят правата си на борсата на труда. Това се опасяват от хотелиерския и ресторантьорския бранш.

 По думите на хотелиерът Радостни Дачев, една част от големите хотели със сигурност няма да отворят. Очертава се сравнително добро лято за малките семейни хотели. Но средните по големина хотели стоят в неизвестност и не знаят какво да правят. „Цялата кампания на министерството на туризма бе фокусирана върху мерките за ковид 19, но изместен от главната цел – да имаме туризъм. Ако няма полети  и чуждестранни туристи, какво правим. Остава една част от средните хотели, които стоят на куц крак, които са зависими от някаква летателна програма. Те могат да поемат някакъв свободен поток на туристи”, коментира той.

Ежечасно се следят големите туроператори, допълват от Съюза на собствениците в Слънчев бряг, с надеждата да се ориентират в очаквания туристопоток.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п