Вторник, 26 Яну 2021
    
Созопол

Безплатно тестват за Covid-19 в Созопол

  05.06.2020 17:51  
Безплатно тестват за Covid-19 в Созопол

Община Созопол, със съдействието на  РЗИ Бургас, предприема мащабно проучване на общия имунитет за COVID-19.

Tо ще се проведе на 8, 9 и 10 юни в лаборатория „Лина“ в Созопол чрез кръвни тестове. Изследването е на случаен принцип с жители от всички възрастови групи, като ще се наблегне на лицата, заети в туристическия бранш. Изследванията са напълно безплатни и са на доброволен принцип, съобщават от Общината.

В деня на тестването е необходимо да бъдат попълнени анкетна карта и информирано съгласие. Бланките ще са налични в лабораторията.

Предвид факта, че към момента няма доказан случай на заболял от коронавирус на територията на община Созопол, в началото на летния сезон Созопол ще разполага с представително изследване, което да даде основание общината да се рекламира като една от най-безопасните в Европа и туристите могат спокойно да планират своите почивки тук. Резултатите от проучването ще бъдат предоставени и на туристическия бранш, обобщават в съобщението.

Всеки, който желае да тества за Covid-19 себе си или своя персонал, трябва да се свърже с Община Созопол в на тел: 0550 2 57 36 или 0884 311 671, за включване в подготвящия се график.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил