Неделя, 26 Дек 2021
    
Общество

Военноморските сили обявяват конкурс за матроси

  04.06.2020 11:58  
Военноморските сили обявяват конкурс за матроси

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 171 вакантни длъжности във военни формирования от Военноморските сили. Те ще бъдат заети след провеждане на конкурс за приемане на служба в доброволния резерв на български граждани, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина.

В конкурса могат да участват хора, които отговарят на условията от Закона за резерва на въоръжените сили. Кандидатите за вакантните длъжности за резервисти трябва да подадат до 10 юли 2020 г. писмено заявление за участие в конкурса до командира на Военноморските сили чрез структурите на Централното военно окръжие. Те могат да заявят до три длъжности, като длъжностите могат да бъдат в различни военни формирования. Конкурсът ще се проведе по документи и събеседване с кандидатите по места в периода от 10 до 14 август 2020 г.

Във военно формирование 22 480 – Бургас са обявени 48 длъжности за резервисти със звания „матрос“ I, II или III клас за електротехници, младши оператори, оператори по използване на оръжието,  палубни моряци, готвачи и др.

Във военно формирование  34 590 – Бургас са обявени 4 вакантни длъжности за младши артилеристи и радиотелеграфисти.

Останалите обявени бройки са за формирования във Варна.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата, публикувана на 3 юни  2020 г. в рубриките „Най-новото в сайта“, „Документи“ - „Обяви и конкурси“ в интернет страницата на Министерството на отбраната.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п